Ridskolan

Ridskola för barn och vuxna

Välkommen till Ockelbo Ryttarförenings ridskola där vi undervisar i hoppning, dressyr och western och har klasser för alla åldrar och kategorier. I den ordinarie ridskolan ingår också skogsritter samt en teorivecka varje termin.

!

Välkommen till

Välkommen till

Ridskolan - Ockelbo Ryttarförening

Helgaktiviteter

För aktuella helgaktiviteter – se webbsidan för mer information. Planerade helgaktiviteter är bl a månadshoppning, månadswestern, ponnyhoppning, WE, säker häst-hantering m fl.

Saknar du något? Maila  

Fodervärd

Möjlighet till att teckna fodervärdavtal och rida på egen hand, uteritt eller lättare pass på ridbanan. Enbart för terminsridande.

Bokning gör du till  

Nyheter och kul

Aktiviteter

Här kan du läsa nyheter och hittar aktiviteter som vänder sig specifikt till dig som är ridande elev på ORF.

Vi på ridskolan

Ridskolehästarna

Vi på ridskolan

Personal

Ansvarig för verksamhet och utveckling

Lovisa Bartholf

Lovisa kliver from januari 2023 in som ansvarig för verksamhet och utveckling på ORF. Hon tränar sedan tidigare flera av klubbens tävlande inom hoppning och håller därtill i hoppträningar på ORF. Lovisa kommer in med mycket driv och goda erfarenheter!

 

Ansvarig för personal och adminstration

Ida Molander

Ida kliver in tidigare än planerat efter sin föräldraledighet och stärker under våren upp med ansvar för personal- och arbetsledning i stallet samt huvudansvar för administration. Välkommen åter!

Instruktörer

Hannah Öhman

Hannah är ORF nya ridlärare för hösten 2023. Hannah gick ut ridsportgymnasiumet i Strömsholm nu vårterminen 2023, som utbildad hästskötare och ridlärare lev. 1. Trotts sin unga ålder har hon mycket att lära våra elever på ORF. 

Ronja Simonsson

Ronja klev in från VT 2023 in som ansvarig instruktör för lektionerna på onsdagar. Till hösten kommer hon även att ha 2 lektioner på Torsdagar. Hon håller även  i månadshoppning på ORF och är en av våra duktiga tävlanden i föreningen.

Susanne Noren

Uppskattade Susanne håller fortsatt  westernlektioner på torsdagar.

Carina Stridh 

Carina håller i månadswestern nu under hösten på fredagar. 

 

Stallpersonal

Helen

Helen Norbäck

Arbetar i stallet på förmiddagarna och ser till att hästarna får komma ut i hagarna, rena boxar, utfodras och mår bra.

Ola

Ola Lundqvist

Arbetar i stallet och precis som Helen ser han till att våra hästar får komma ut i hagarna, rena boxar, utfodras och mår bra.

Anette

Anette Kinnander

Arbetar på eftermiddagarna i stallet och sköter våra hästar. Anette har även hand om ridningen för funktionsnedsatta.

Hästhållning och stallskötsel

Stalljour

Även som lektionsryttare är det viktigt att lära sig rutinerna kring hästhållning och stallskötsel för att öka förståelsen för hästens beteende och underlätta utvecklingen på hästryggen. Mycket kan man lära sig genom teori, men det är i verkligheten man skaffar sig de riktiga kunskaperna.

Därför har vi ett system där alla ridskoleelever hjälper till minst en helgdag per ridtermin. Det är även nödvändigt för att vi ska klara stallverksamheten ekonomiskt och praktiskt. Jourmedhjälpen är därför obligatorisk.

Det är ägarna till privathästarna som har huvudansvaret för jourerna, så du har alltid en kunnig och erfaren person att rådfråga och ta hjälp av om du inte är van.

 

Schema för stalljour 2024