Ridskolan

Ridskola för barn och vuxna

Välkommen till Ockelbo Ryttarförenings ridskola där vi undervisar i hoppning, dressyr och western och har klasser för alla åldrar och kategorier. I den ordinarie ridskolan ingår också skogsritter samt en teorivecka varje termin.

!

Välkommen till

Välkommen till

Ridskolan - Ockelbo Ryttarförening

Helgaktiviteter

För aktuella helgaktiviteter – se webbsidan för mer information. Planerade helgaktiviteter är bl a månadshoppning, månadswestern, ponnyhoppning, WE, säker häst-hantering m fl.

Saknar du något? Maila  

Fodervärd

Möjlighet till att teckna fodervärdavtal och rida på egen hand, uteritt eller lättare pass på ridbanan. Enbart för terminsridande.

Bokning gör du till  

Nyheter och kul

Aktiviteter

Här kan du läsa nyheter och hittar aktiviteter som vänder sig specifikt till dig som är ridande elev på ORF.

Månadswestern med Carina Strid Hösten 2024

Månadswestern med Carina Strid Hösten 2024

Månadswestern för Carina Strid   Datum: 23/8, 6/9, 25/10, 15/11, 27/12   PRIS: 1250kr för 5 gånger Anmälan: Anmälan är bindande för alla 5 gånger.   1 plats 17.00 1 plats 18.00     

läs mer

Vi på ridskolan

Ridskolehästarna

Vi på ridskolan

Personal

Ansvarig för personal och adminstration

Ida Molander

Ida har jobbat hos Ockelbo Ryttarförening sen våren 2018. Tidigare har Ida jobbat som instruktör hos oss. Sedan Ida fick barn jobbar hon dagtid och ansvarar för personal- och arbetsledning i stallet samt huvudansvar för administration. Vid frågor om verksamheten och faktura frågor svarar Ida på dem.  

Instruktörer

Rebecka Åberg

Rebecka kom tillbaka till oss våren 2024 som instruktör. Rebecka har gått 3årig utbildning naturbruk hästhållning. Rebecka har tränat och tävlat dressyr. En del hoppning har hon också hunnit med.  Rebecka ansvarar för hästhälsan och tillridning av våra skolhästar

Ronja Simonsson

Ronja klev in från våren 2023 in som ansvarig instruktör för lektionerna på onsdagar. Sen hösten 2023 har Ronja jobbat hos oss på 75%. Ronja håller även  i månadshoppning på ORF och är en av våra duktiga tävlanden i föreningen. Ronja ansvarar för anläggningen så som harvning med mera.

Carina Stridh 

Carina håller i månadswestern nu under hösten på fredagar. 

 

Frida Berglin  

Frida har jobbat hos oss sen våren 2023. Frida jobbar i stallet hos oss på Ockelbo Ryttarförening.  

 

Hästhållning och stallskötsel

Stalljour

Även som lektionsryttare är det viktigt att lära sig rutinerna kring hästhållning och stallskötsel för att öka förståelsen för hästens beteende och underlätta utvecklingen på hästryggen. Mycket kan man lära sig genom teori, men det är i verkligheten man skaffar sig de riktiga kunskaperna.

Därför har vi ett system där alla ridskoleelever hjälper till minst en helgdag per ridtermin. Det är även nödvändigt för att vi ska klara stallverksamheten ekonomiskt och praktiskt. Jourmedhjälpen är därför obligatorisk.

Det är ägarna till privathästarna som har huvudansvaret för jourerna, så du har alltid en kunnig och erfaren person att rådfråga och ta hjälp av om du inte är van.