Lektionsridning

Att vara elev på ORF

Här kan du läsa allt som handlar om din ridlektion, medlemsskap i föreningen, stalljour, olycksfallsförsäkring, betalning, avbokningsregler och annat viktigt. 

Allt du behöver veta om

Allt du behöver veta om

Dressyr - Ockelbo Ryttarförening

Undervisning

Ridlektion

Eleverna undervisas i hoppning, dressyr, western och skogsritter, samt att en obligatorisk teorivecka ingår. En fast dag och tid är bokad för din ridlektion.

Avbokning

Boka om & rid igen

När du har bokat av en lektion och ska rida igen bokar du den genom att mejla till .

Avbokad lektion ska bokas om inom 30 dagar och görs i en icke ordinarie grupp i mån av plats, och ska ske inom innevarande termin.

Är du ny ridande och rider på 5ggr-kort gäller det endast den termin du löst det.

Att ta hand om hästen

Stalljour & stalltjänst

På vardagar ansvarar stallpersonalen för morgonfodring och utsläpp, helgerna sköts enligt ett stalljoursschema där hästägare och ridskoleelever hjälps åt med stallrutinerna. Även som ridskoleelev är det nyttigt att få inblick i alla rutiner kring hästhållning, och därför får alla elever hjälpa till på minst en helgdag per termin. Det gäller inte de alldra minsta barnen i ridlekisgrupperna och inte heller de som rider mer sällan, ex deltagarna i månadswestern.

Stalljouren är obligatorisk en till två dagar per termin. Elever under 13 år ska ha en vuxen med sig, undantag kan göras i samråd med ORF om eleven har stor hästvana. Schemat för stalljouren anslås vid den gröna anslagstavlan och på hemsidan.  Information om vad dagens sysslor är samt tider du ska vara på plats står också där.

Det är upp till varje elev att själv byta stalltjänst med annan om den dag och tid du blivit tilldelad inte passar. Om du missar din stalljour tar vi ut en avgift på 1000 kr eftersom vi måste ta in personal som jobbar extra den dagen.

Aktuellt schema för höstens stalljour för alla ridande elever på ridskolan hittar du här!

Instruktioner om hur stalljouren går till mer i detalj – läs den innan du jobbar första gången så känns allt lite lättare och roligare!

Priser och sånt

Betalning

Betalning av ridavgiften sker i förskott mot faktura. Eleven är skyldig att betala utskickad faktura. Om du av någon anledning inte kan rida hela din terminen går det bra att sälja platsen till någon annan i samråd med din instruktör.

Delbetalning kan ske via autogiro vilket du anmäler via din bank. En påminnelseavgift på 100:- tillkommer på faktura som ej betalats senast på angivet förfallodatum. Vid utebliven betalning efter påminnelse stryks eleven från ridgruppen tills fakturan är betald. Om betalning trots påminnelse uteblir, skickas fakturan till Kronofogden.

 

Olycksfallsförsäkring ingår

Medlemskap

Medlemmar är olycksfallsförsäkrade genom Svenska Ridsportförbundet under sin vistelse i stall och på ridlektion. Medlemskap är ett krav för att få delta i klubbens ridskoleverksamhet.

Oycksfallsförsäkring

Alla medlemmar i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring via sitt medlemskap. Det är en trygghet och en medlemsförmån som vi kan erbjuda dig via vår huvudsponsor Folksam.

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

Z

Aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening.

Z

Enskild ridning och träning.

Z

Direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.

Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.

Den försäkring som tidigare ingick i tävlingslicensen har ersatts av den nya gemensamma olycksfallsförsäkringen med bättre villkor

Så anmäler du en skada
Är du medlem eller målsman och vill anmäla en olycksfallsskada?

Ring 0771-950 950 – säg att du är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Du kan också anmäla olycksfallsskada på folksam.se/ridsport

HÄR kan du läsa mer om den gemensamma olycksfallsförsäkringen/ med länk till Villkor, Tilläggsvillkor, Skadeanmälan och Kontaktuppgifter.
HÄR kan du läsa mer om Folksams övriga förmåner för dig som är medlem.

På plats 20 minuter innan

Övrigt

Eleverna skall vara på plats 20 minuter innan lektionen börjar, då upp- och avsittning samt fram och bortplockning av hinder ingår i lektionstiden. Nybörjarbarn behöver från början en ledare till sin häst och vi är tacksamma att föräldrar i första hand hjälper till med detta eller har någon annan med sig som kan leda. Ridklubben garanterar inte att annan ledhjälp finns. Ridlärarna kan inte leda hästar då dessa ska undervisa. Vi hoppas att ni har förståelse för detta och hjälper naturligtvis till med ledare i den mån det finns. 

Grupper som rider näst sist, i regel 19:00-gruppen, hjälper till och tar fram höpåsar, både till ridskolans hästar och privathästarna. De som rider i sista gruppen ger ridskolans hästar kvällshö och ser till så att de ridskolehästar som har vattenhink får påfyllt inför natten. Denna ideella insats från er elever är mycket värdefull för oss på ORF. Tack!

Direktanmäld vid ny termin

Uppsägning/nyanmälan

Eleven anses direktanmäld till ny termin så länge uppsägning inte har gjorts. Uppsägning ska göras skriftligt/via mejl till ORF:s kontor senast, för respektive termin, angivet datum.

Uppsägning inför vårterminen ska ske senast den 1 december och för höstterminen senast den 1 juni.

Om avbokning inte sker innan dessa datum så är du automatiskt anmäld till kommande termin. Avanmälan efter den 1/6 resp 1/12 debiteras med 500:-.

Vi kan inte garantera att tiden/dagen blir densamma som tidigare så meddela oss gärna om någon dag är direkt olämplig.
Vid nya ridande räknas anmälan som bindande i samband med lämnande av personuppgifter och bokad plats i specifik ridgrupp. Den ridande förbinder sig då till att betala hela terminsavgiften.

Om du är intresserad av att börja rida hos oss på Ockelbo ryttarförening, skicka då ett mail till  med dessa uppgifter:

Namn, adress och telefonnummer
Fullständigt personnummer
Hästvana och ridvana
Inriktning – Vill du börja rida klassiskt, western, eller kanske du har egna önskemål om kursupplägg?

Det går naturligtvis bra att ringa vår verksamhetsansvarig på telefon: 070 – 855 05 90

Prova på 5 gånger

Regler för fem ggr ”prova-på”

Du kan lösa ”prova-på” om du vill prova om lektionsridning är något för dig. Då rider du fem på varandra följande lektioner i en grupp. Vill du fortsätta, kompletterar du din betalning med resterande avgift för terminen.

Vi har en ”karens” för ”prova på”. Om du har nyttjat den tjänsten en gång, måste du vänta fyra år innan du kan nyttja den igen. Om du är ridande elev hos oss och har genomgått t ex en operation och behöver utvärdera om du kan rida eller ej, går det att använda sig av ”prova på” varianten, mot uppvisande av läkarintyg.

Varmt välkommen till ORF!